Pirkka Luomu Valkosipuli

Valkosipulin säilytys

Tavallista, ns. softneck-valkosipulia myydään perinteisesti riippuvana, toisiinsa punottuna tai letitetynä versiona. Suomessa yleisempää talvivalkosipulia (hardneck) myydään irtona tai muutaman sipulin pusseissa. Valmiiksi kuorittuja valkosipuleja myydään lisäksi viini-, viinietikkaliuoksessa sekä maustetussa öljyssä.

Tuore valkosipuli säilytetään huoneenlämmössä

Valkosipuleja säilytetään huoneenlämmössä (yli 18 °C) ja kuivassa, jotta ne pysyvät lepotilassa mahdollisimman pitkään eivätkä pääse itämään.

Jos käytät valkosipua vain vähän, kannattaa ne aina ostaa irtona sipuli kerrallaan. Kuivatut valkosipulit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä, mutta niille kannattaa hankkia sopivan kokoinen säilytyspurkki. Liian lämpimässä valkosipuli kuivuu helposti. Valkosipuli säilyy paremmin, kun niiden latvat ovat yhdessä.

Jos ostat valkosipulia reilummin, sitä voi säilyttää myös jääkaapissa, mutta tilan on oltava kuiva ja ilmava.

Kuoritut ja säilötyt valkosipulit säilytetään aina jääkaapissa

Kuorittuja valkosipuleita säilytetään aina jääkaapissa.

Valkosipuli voidaan säilöä myös maustetussa öljyssä, mutta sen suhteen pitää noudattaa varovaisuutta. Öljy ja pilaantunut valkosipuli mahdollistavat vaarallista botulismisairautta aiheuttavan Clostridium botulinum -bakteerin (botuliinibakteerin) kasvun. Öljy on aina säilytettävä jääkaapissa tai pakastimessa ja käytettävä viikon sisällä. Kaupallisesti tuotetuissa tuotteissa öljyyn lisätään happoja ja muita kemikaaleja, jotka eliminoivat bakteerin kasvun.

Valkosipulivalmisteet säilytetään huoneenlämmössä

Bioteekin Tehovalkosipuli 120 tablettiaVuonna 1961 englantilainen Chester Lilley kehitti menetelmän säilöä valkosipulijauhetta myös tabletteihin. Valkosipulitablettien on tieteellisesti osoitettu säilyttävän valkosipulin terveysominaisuudet verrattain hyvin.

Valkosipulitabletit ja muut valmisteet säilytetään pääsääntöisesti huoneenlämmössä. Katso tarkemmat ohjeet tuoteselosteesta.

Artikkelikuva: Pirkka.fi

Lisätietoa:

1 kommentti

  1. alentaako valkosipulin runsas (2-4 kynttä käyttö ) päiväkäyttö hemoglobiini- ja trombosyyttiarvoja?

    jos valkosipulin puristetun kynnen sekoittaa jo kuumennettuun ruokaan enää sitä kuumentamatta niin häviääkö valkosipulista silloin esim allisiini?

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.