Valkosipuli eli kynsilaukka on yksi maailman vanhimmista viljellyistä kasveista ja sen historia ulottuu yli 7 000 vuoden taakse. Useimmat tuntevat tavallisen valkosipulin, ison yhdistelmäsipulin, jossa on useita lohkomaisia sivusipuleita eli kynsiä, mutta on olemassa toinen valkosipulityyppi, joka on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Sitä kutsutaan
LisääMusta valkosipuli on eräänlainen ikääntynyt valkosipuli, joka on väriltään syvän ruskea. Sitä käytettiin ensimmäisen kerran ruoka-aineena aasialaisessa keittiössä. Vastoin yleistä luuloa mustaa valkosipulia ei valmisteta fermentoimalla eli hapattamalla tai käyttämällä. Musta valkosipuli
Lue lisää +Ainekset 200 g ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia 2 kpl valkosipulin kynttä 1 sitruuna 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl paprikajauhetta 1/2 tl persiljaa Ohje Kuori valkosipulinkynnet
Lue lisää +Ainekset Patonki tai ranskanleipä 100 g voita 3 kuorittua valkosipulin kynttä Foliota Jos rakastat valkosipulia, voit käyttää myös enemmän kynsiä. Ohje Laita uuni lämpeämään 175°C asteeseen. Leikkaa leipä pituussuunnassa kahteen puoliskoon. Leikkaa
Lue lisää +