Ainekset
- Patonki tai ranskanleipä
- 100 g voita
- 3 kuorittua valkosipulin kynttä
- Foliota
Jos rakastat valkosipulia, voit käyttää myös enemmän kynsiä.
Ohje
- Laita uuni lämpeämään 175°C asteeseen.
- Leikkaa leipä pituussuunnassa kahteen puoliskoon. Leikkaa vinottaisia viiltoja leipään, muttei läpi asti.
- Pilko valkosipulin kynnet pieneksi.
- Laita voi pieneen kulhoon ja lämmitä se mikrossa pehmeäksi (n. 10-15 sekuntia).
- Sekoita valkosipuli pehmennettyyn voihin haarukalla.
- Levitä valkosipulivoi leivän molempiin puoliskoihin ja poikkiviiltoihin.
- Kääräise leivät folioon ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
- Tarjoile ennen kuin leivät jäähtyvät.