Ainekset
- 200 g ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 2 kpl valkosipulin kynttä
- 1 sitruuna
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl persiljaa
Ohje
- Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne ranskankerman, kermaviilin tai jogurtin joukkoon.
- Halkaise sitruuna ja purista siitä pari teelusikallista mehua sekaan. Suodata siemenet sormillasi, jotta ne eivät pääsy dippiin.
- Pese sitruunan kuori ja raasta sitä joukkoon noin teelusikallinen.
- Lisää hunajaa ja mausteita oman maun mukaan.
- Anna dipin maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoa kalaruokien, lohkoperunoiden, vihannesten tai vaikkapa sipsien kanssa.