Valkosipulileipä

Valkosipulileipä – Resepti

Ainekset

  • Patonki tai ranskanleipä
  • 100 g voita
  • 3 kuorittua valkosipulin kynttä
  • Foliota

Jos rakastat valkosipulia, voit käyttää myös enemmän kynsiä.

Ohje

    1. Laita uuni lämpeämään 175°C asteeseen.
    2. Leikkaa leipä pituussuunnassa kahteen puoliskoon. Leikkaa vinottaisia viiltoja leipään, muttei läpi asti.
    3. Pilko valkosipulin kynnet pieneksi.
    4. Laita voi pieneen kulhoon ja lämmitä se mikrossa pehmeäksi (n. 10-15 sekuntia).
    5. Sekoita valkosipuli pehmennettyyn voihin haarukalla.
    6. Levitä valkosipulivoi leivän molempiin puoliskoihin ja poikkiviiltoihin.
    7. Kääräise leivät folioon ja paista uunissa 15-20 minuuttia.
    8. Tarjoile ennen kuin leivät jäähtyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *